divendres, 30 de gener del 2009

El Ple del tripartit

Tal li com va dir la regidora d’ERC al Ple, va ser un dia històric, la diferencia entre el fet de que ella el consideri històric o ho faci jo, es ben senzilla, per ella és històric en positiu i per mi ho és en negatiu.

Ara bé, ja sabem quines son les seves prioritats:

Esports, aconseguir les seleccions catalanes.

Educació, treure els “barracons”, tot i que la primera reunió que tindrà amb la Generalitat, és precisament per posar-ne més.

Tenia moltes maneres de defensar el pacte però tal i com ho va fer va arribar a ser còmic i fins i tot diria que patètic, amb una crítica brutal a l’actuació portada fins aquell moment, mentre el regidors socialistes no podien estar quiets a la cadira i l’Alcalde aguantava sense immutar-se com si no anés amb ell. També curiosa la referència a que assumia el risc electoral que comportava entra al Govern, entenc que si entra és per actuar i fer coses pel bé del poble, llavors no hi ha risc o és que dona per fet que no li deixaran fer res? Llavors per que entra?

La cosa no va quedar aquí, es van aprovar sous i dedicació exclusiva per la Carme i en Ballús (PSC) i ja son 4 però aquests amb una nova aportació, tots dos son autoritzats a continuar amb les seves activitats, poder no els hi arriba amb més de 3000€ al mes i si un altre regidor els truca quan estan en les seves activitats privades o a la inversa, que faran, no contestar? I això es dedicació exclusiva?

I encara hi va haver més, llavors l’Alcalde justifica els sous dient que com està pressupostada la figura del Gerent, aquesta no es cobrirà i utilitzaran la assignació d’aquest per cobrir els sous, llavors faig repàs mental, si segons la Carme el pacte està fet des de l’onze de desembre i els pressupostos es van aprovar desprès, els van aprovar conscient de que ens enganyaven a tots, en especial als membres del PP que també els hi van donar suport.

No sé com definir-ho, jo em sento estafat, manipulat i dolgut veient com s’utilitza el pressupost i el Ple de forma partidista amb la única intenció de la continuïtat en la cadira, només cal llegir la declaració que han enviat a premsa per adonar-se’n “Les tres formacions polítiques acorden que, prenent com a base l’actual Programa d’Actuació Municipal i les aportacions programàtiques de cada partit, en el termini de dos mesos es procedirà a aprovar el Pla d’Actuació Municipal 2009-2011”, primer lliguem sous i després ja veurem si fem alguna cosa.

En aquest Ple també es va aprovar amb el suport del tripartit i el PP, aquests no aprenen, el Pla Director d’Equipaments Públics, crec que ja hem parlat abastament, només una referència a les paraules de l’Alcalde, “l’anirem executant, en funció de les possibilitat pressupostaries i si cal revisarem els períodes d’execució”, primer avís per a bons entenedors, ja comença a enviar missatges per preparar a tothom per quan arribin els incompliments.

Sens dubte un dia “històric”