divendres, 23 de gener del 2009

Altres opinions

Una companya, ha escrit unes línies sobre els pensaments que ella té i m’ha comentat de posar-ho al blog i he pensat que per que no, així podeu tenir una visió més, de com estan les coses, per tant, aquí teniu les reflexions de la Esperança:

FER POLÍTICA A SANT PERE DE RIBES

S'obre una nova etapa en la política de Sant Pere de Ribes. Diuen que per primera vegada tenim un govern progressista i d'esquerres. Fins al moment present, a Sant Pere de Ribes, tots els governs que hem tingut han estat progressistes i d'esquerres. Que cadascú valori en què han estat progressistes i d'esquerres.

No obstant, el que sí s'ha produït és el pacte que arreu de Catalunya s'està conformant: tripartit (socialistes descafeïnats, pseudoecologistes i independentistes que ja no ho són). Si ens hem de fixar en les decisions que prenen al govern de la Generalitat de Catalunya (alguns podrien pensar si realment arriben a prendre alguna decisió) el recent creat govern tripartit de Sant Pere de Ribes no té un futur massa prometedor.

Per crear aquest nou govern, les arques del consistori han hagut de recalibrar els poders: dos nous regidors a temps complerts, algun càrrec de confiança més... que no auguren una gestió més eficaç.

De moment, el que tenim, a mitjans de legislatura és:
- Vivendes de protecció oficial: preu més car que les vivendes ordinàries però amb els inconvenients de les VPO: pagaments de grans quantitats per avançat per poder fer l'obra, impossibilitat de vendre el pis a qualsevol persona durant els primers anys (10 anys), obligat informar a l'ajuntament si es lloga a un tercer, etc.
Però no importa perquè cap de les persones que ens manen tindrà un pis de protecció oficial, almenys, en aquestes condicions segur.

- Construcció d'una sala d'arts escèniques (teatre en paraules llanes) a Roquetes que hipoteca totes les obres noves del municipi durant quatre anys, però no importa si les persones tenen unes altres necessitats davant la crisi que ens afecta a tots (i que diuen els experts socialistes que s'agreujarà encara més).

- Una pujada d'impostos (el 4%) que superen l'IPC (1,5%) i uns impostos de l'aigua que la Generalitat els ha dit que s'han de baixar per ser excessius. Clar, s'han de pagar les despeses que genera el pacte.

Sort que tenim un govern d'esquerres i progressista. Sota les sigles que posa "socialistes" o "esquerres" es fan polítiques de menyspreu a les persones en general i als seus votants en particular. I ja no en parlem de “ecosocialestes”. Es prenen mesures que tenen de tot menys socialistes. I a sobre diuen que compleixen un programa polític.

Caldria veure si aquest programa tenia algun contingut o potser els que tenien contingut no van ser difosos entre la població.

Però tampoc importa. El que cal és tornar a enfrontar Ribes i Roquetes que així es crea una cortina de fum i continuen fent el que els hi dóna la gana per tal de mantenir-se en el poder.

Sort que jo no els he votat.

Esperança Fabra