dilluns, 22 de desembre del 2008

Lectura comparativa

Avui us proposo fer lectura del Full informatiu de CiU-ViA i del butlletí electrònic del Grup Municipal ICV EUiA de desembre.

Us preguntareu què faig promocionant la lectura del butlletí d’un altre Grup Municipal. Doncs bé, no és altruista. Estic segur que ràpidament podreu detectar com un grup que està a la oposició té propostes concretes a fer - una altra cosa és que puguin agradar o no – i, en canvi, com un grup que està al Govern no té res concret a dir, més enllà de fer la típica retòrica de dretes i esquerres i, això sí, declarar-se els abanderats del progressisme i l’ecologia.

Fa una defensa de l’any que s’acaba, curiosament amb un pressupost pactat entre CiU-ViA i el PSC, i no diu res en concret perquè potser ni el coneix amb exactitud, ja que a cap de les reunions que es van mantenir per tal de pactar-lo mai va assistir cap representant d’IC-V.

O potser es refereixen al pressupost que es presenta a votació demà. Aquest sí que és d’esquerres: la pujada més important és per crear nous càrrecs de confiança; ecologista, ja que l’altre gran increment és per a la gossera de Vilafranca i deuen ser progressistes per la pujada dels impostos per sobre de l’IPC.

Respecte a les inversions, no cal perdre el temps: qualsevol veí a Sant Pere de Ribes coneix quina es la situació, i sí, primer cal fer els projectes. Però és que no s’han fet ni els projectes, a banda de canviar el pressupost plurianual aprovat l’any passat i augmentar l’endeutament de l’Ajuntament que comportarà noves pujades d’impostos en els propers anys... molt d’esquerres.

No puc acabar sense fer referència a la frase “No els agraden els actes contra la violència masclista”. Primer vull reconèixer que al nostre Full Informatiu falta concreció, ja que els actes que es critiquen són alguns de l’última Festa Major; no obstant, si hi ha algú capaç de pensar que un altre Grup Municipal pot estar en contra d’un acte (al que per cert, hi va acudir el nostre cap de llista, en Francesc Pérez) contra la violència masclista és que te un problema i ho deixaré aquí abans que en digui alguna de grossa.

Només em queda dir que la mala gestió de Govern comporta la crítica de la oposició i si no es pot rebatre, és millor no dir res.