diumenge, 18 d’octubre del 2009

Sobre la llei d’avortament

És aquest un tema complex, qui ha de decidir? la mare sola o conjuntament amb el pare? Cal que l’estat legisli en favor de la vida que està en camí? Quina és l’edat mínima per decidir? Quin paper hi juga la família? Ha d’estar informada? Ha de prendre part en la decisió?

Segurament cada un de nosaltres té una resposta diferent per a cadascuna d’aquestes preguntes, però hi ha una realitat: algú dubte que avui és possible avortar pràcticament en les mateixes condicions que estableix la llei? Això si, de forma il·legal.

Quins són per tant els perjudicats? És la gent que està en contra o a favor de la llei? La gent que està en contra de la llei, podrà continuar practicant la seva opció, en canvi els que estan a favor es mantindran en la il·legalitat si aquesta llei no s’aprova.

Cal que pensem en quin país volem viure, volem un país que viu d’esquena a la realitat social o que s’avança a les necessitats d’aquesta? Volem un país en que una part de la societat imposa els seus valors ètics a l’altra?

Jo prefereixo un país modern que s’avança a les necessitats socials, on es respecten els valors dels seus habitants, els meus i els del altres i a on tots podem prendre les decisions que afecten a la nostra vida de forma lliure i legal.

Donem cobertura legal a aquells que decideixen avortar i fem tot el que calgui: mitjans, informació, formació, ... per tal que els nostres joves gaudeixin de la seva sexualitat de forma que no els calgui haver d’afrontar la difícil decisió d’interrompre un embaràs amb tot el que això comporta.

1 comentari:

María José Gutiérrez ha dit...

Lamentablemente la responsabilidad con la que siempr ha actuado el ser humano durante ha llevado a que la mayoria de sus conductas tengan que ser reguladas....en este tema es cuestion de tiempo,y de buenos adecuados instrumentos, vamos por buen camino, creeme...