dissabte, 1 d’agost del 2009

Consens o Submissió?

Des de que es va constituir el Govern tripartit a Sant Pere de Ribes, cada vegada que tenen oportunitat, els socialistes criden a la responsabilitat i al consens.

Ara bé, que és el que ells entenen per consens? Consens vol dir que els grups de la oposició hem d’assumir les seves propostes sense ni tant sols expressar la nostra opinió? Això no és consens, això és submissió.

Si el fet de defensar les nostres idees ens converteix en radicals, doncs si som uns radicals, és curiós que ens haguem convertit en radicals i bel·ligerants des de que es va constituir el tripartit, l’any que el Govern va estar en minoria, llavors no, llavors si estàvem pel consens.

Crec que els reptes que tenim per endavant són molt importants, volem col·laborar per tal de pactar un bon Pla Local d’Habitatge, continuar col·laborant en les taules anticrisis, tant local com comarcal i cercar els màxims acords per poder desenvolupant un pla d’inversions realista al nostre municipi.

No obstant, no crec que hi hagi voluntat real per part dels socialistes en voler arribar a cap acord amb el nostre grup, només cal veure les últimes declaracions públiques, amb una crítica ferotge contra la nostra coalició, sense cap sentit, ni argument, el grup de CiU-ViA treballa unit i aquestes reaccions només fan que enfortir-lo més.

Tinc la sensació que el grup socialista porta un any en campanya electoral i encara li queden dos més! Qualsevol acció de Govern, sigui quin sigui el seu abast, mereix una roda o nota de premsa i qualsevol moment o excusa és bo per fer un atac als grups de la oposició.

Al setembre tindrem una nova ocasió d’apreciar que és el que realment volen de nosaltres, consens o submissió, tenim per davant el Pla Local d’Habitatge, un document de futur que traspassa legislatures i Governs, que seria bo que tingués el recolzament de tots els grups polítics.