dijous, 8 d’abril del 2010

La demagògia del PSC Les Roquetes-Ribes

Aquest mes de març no hi ha hagut Ple a Sant Pere de Ribes però l’actualitat política ha estat moguda.

Tot es va iniciar amb una roda de premsa de l’Alcalde en què manifestava que instal·larien antenes de telefonia mòbil pràcticament a cada carrer (cada 700 m segons l’avanç de l’informe de Localret). Com no podia ser d’altra manera, la major part dels integrants de la ponència de territori (veïns afectats, AAVV, PP, UM9 i CiU-ViA), contraris a aquestes declaracions, van donar la seva opinió. També vam tenir Ple del Consell Comarcal amb reivindicació inclosa i contrarèplica de tot plegat per part del PSC Roquetes-Ribes.

Contrarèplica que jo qualificaria d’esperpèntica ja que es demana a CiU-ViA que es posicioni bàsicament en dos temes: trasllat de l’Hospital de referència comarcal a Vilanova i el posicionament davant la instal·lació de noves antenes de telefonia mòbil.

Entenc que els dirigents del PSC local no els interessi el que CiU- ViA publica i per tant no hagin llegit fins ara els diferents documents de la nostra formació en què s’especifica clarament la nostra posició. Em preocupa molt més que en les diferents intervencions al Ple no s’hagin assabentat de res, la qual cosa demostra el seu nul interès per les aportacions dels grups de l’oposició.

En realitat, és molt senzill. Respecte a l’Hospital Comarcal:

Estem clarament a favor que la comarca millori els seus serveis sanitaris. Ens preocupa que les decisions no s’adoptin en els òrgans democràtics de govern locals i comarcals i que es prenguin en les dependències del PSC de Vilanova. Ens preocupa que les decisions es prenguin únicament i exclusiva per motius electoralistes i no es prenguin amb criteris de servei a la ciutadania i d’aprofitament de serveis. Ens preocupa la pèrdua de poder econòmic que el trasllat de l’hospital comportarà per al nostre municipi, a més de la possible pèrdua de serveis (per exemple servei d’urgències). Potser al PSC tant se li’n fot tot això: però a nosaltres, no.

Respecte a la telefonia mòbil:

La senyora Abigail Garrido menteix quan diu que 4.000 usuaris es poden quedar sense cobertura. Potser ho fa de forma inconscient. Potser els seus companys a la ponència no li han explicat que en cap moment es té en compte aquesta possibilitat o potser, senzillament, està fent pura demagògia política d’aquesta que tant li agrada i que consisteix a acusar-nos a la resta.

Sigui com sigui des de CiU-ViA seguirem defensant que cal donar el servei de la forma menys agressiva possible i esperem trobar les solucions entre tots dins del debat de la ponència i amb l’ajuda dels tècnics pertinents. Però cal deixar clar que aquest no és un problema exclusiu de Roquetes: ho és de tot el municipi, ja que les companyies operen en tota la seva integritat. Fins i tot han presentat plans d’expansió a urbanitzacions o altres nuclis com per exemple a Vallpineda. És més: tot i la curta mirada de la Sra. Garrido de voler fer d’això una batalla a Roquetes, aquesta és una problemàtica que traspassa el nostre municipi: o és que no aprofitarem les instal·lacions existents a vilanova i Sitges quan poden donar cobertura a Sant Pere de Ribes?

Una vegada més hem de demanar a l’equip de Govern, que governi, que no s’excusi en l’oposició. Tenen majoria i poden actuar. A més, en tots i cadascun dels temes que afecten el nostre municipi trobaran en nosaltres col·laboració (col·laboració no vol dir submissió, certament). A CiU-ViA hi creiem en la col·laboració. La prova en són diversos mecanismes que tot i no haver estat creats pels mateixos socialistes poden esdevenir fòrums efectius (taula anti-crisi, impulsada per CiU-ViA i ponències impulsades per ICV).

Ja comença a ser hora que se’ls creguin aquests espais de participació: que abandonin la retòrica populista i es posin a treballar. Si ho fan, estic segur que ens trobarem en el diàleg i podrem arribar a acords pel bé comú de tots els ciutadans i les ciutadanes de Sant Pere de Ribes.